top of page
  • Foto van schrijverClaire Weiler

Rouw vraagt tijd, ruimte en aandacht


Ik besef maar al te goed dat je rouwprocessen niet met elkaar kunt vergelijken.


Bij eenzelfde verlies zullen verschillende mensen op een andere manier de impact van het verlies ervaren en zal de rouw anders verlopen.


Elk individu heeft een ander karakter, een ander verleden, een andere geschiedenis met daarbij een verschillend rugzakje met ervaringen, houdingen, overtuigingen. Deze spelen mee in de rouw die je doorloopt.

Rouw kan je niet bespoedigen. Onlangs zei iemand tegen mij: "Heb je het nog steeds moeilijk? Je moet het achter je laten, het is voorbij." Dat is net eigen aan rouw, je kan het verlies niet zomaar achter laten.


Wat wel kan, is het tijd, ruimte en aandacht geven.


Het verlies en de pijn doorworstelen moet je zelf doen. Maar mensen in je omgeving kunnen je wel helpen om die tijd, ruimte en aandacht te scheppen zodat de rouw kan plaats vinden.


Tijdens de rouwcirkel willen Tinne en ik die tijd, ruimte en aandacht creëren voor ieders verlies, voor ieders rouw.


Door deel te nemen, neem jij de tijd om naar je verlies te kijken, geven wij als cirkel de tijd aan elkaar om het verlies te delen.


Door deel te nemen, geef jij je verlies de ruimte om te bestaan, geven wij als cirkel ruimte voor jouw verhaal.


Door deel te nemen, geef jij je verlies aandacht en geef je aandacht voor wat er is aan gevoelens. De cirkel is er om jouw aandacht mee te dragen.


Je bent niet alleen, je bent deel van de cirkel.


Wil je graag deelnemen aan de rouwcirkel? Schrijf je dan zeker in.

Comments


bottom of page